مقالات

کوره آجرپزی سنتی

کوره آجرپزی سنتی یا آجرپزی کوره‌ای یا دستی یا فشاری در ایران کاربرد کهنی دارد آجر دستی یا سنتی آجر یا خشت گلی است که از ابتدا و مرحله تهیه خاک و گل تا مرحله قالب گیری و پخت در کوره همه کارها با دست و ابزار دستی تهیه می شود.دراستان کرمانشاه (روستايی منوچهر آباد )بیشترین کوره آجرپزی وجود داشت ومردم زیادی از همین کارسخت امرار معاش می‌کردند اما با گران شدن نفت کوره در سال۱۳۹۳به یک باره تمام کوره ها تعطیل شدند وباعث بیکار شدن افراد بسیاری شدو رفته رفته تمام کوره تخریب شدند درحال حاضر کمتراز ۱۰کوره دراستان کرمانشاه فعال است

دست کم ۵۰۰۰ سال است که آجر ساخته شده از خاک رس به کار می‌رود. گویا اول بار، آن را برای ساختن شهرهایی در بین‌النهرین و دره سند در پاکستان به کار بردند.

 

کوره‌های آجرپزی در سراسر ایران وجود دارد اما بیشترین کوره‌های آجر دستی در دویست سال گذشته همواره در اطراف تهران بوده‌است. ابتدا در میدان شوش، سپس جاده ری، هاشم‌آباد و شاتره و اکنون بیشتر در پاکدشت ورامین و محمودآباد تهران اما مناطق معروف دیگر ایران برای تولید و صادرات انبوه آجر اصفهان، اهواز، یزد و گناباد و آبیک قزوین است.

 

آجر کاری از برج شبلی در ایران، مربوط به قرن دوازدهم

آجرهای رسی شامل: آجر معمولی، آجر نما و آجر مهندسیآجر نسوزآجر ماسه‌ایآجر بتنیآجرهای مخصوص

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *